EGYÜNK HALAT!
Tonhallal töltött édesburgonya
Torokfájással küzdök, ezért a konyhai munkáimat minimálisra csökkentettem, de hát enni azért kell….. kettő édesburgonya még a sorsára várt, gyors terepszemle a hűtő környékén, és már kész is a könnyű ebéd, vagy uzsonna. Pammer Líviának, a recept megálmodójának azóta már meggyógyult a torka!
Hozzávalók:
- kettő darab édesburgonya
- egy tonhalkonzerv ami sós vízben úszkál
- 3 kanálnyi cottage cheese
- egy kanálnyi tejföl
- apróra vágott snidling
- himalája só
- egy csipetnyi őrölt bors
- mozzarella golyók
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan átmossuk, majd kettévágjuk, és alufóliával letakarva puhára sütjük. Ha megsültek, a belsejét óvatosan kikaparjuk. ( Ne szedjük ki teljesen, hogy maradjon tartása!) A tonhalat egy tálkába tesszük, ráadagoljuk a kikapart édesburgonyát, hozzáadjuk a tejfölt, a snidlinget és a cottage cheese-t sózzuk, borsozzuk, és alaposan átkeverjük. A kapott masszát visszatöltjük az édesburgonyákba, és mindegyik tetejére mozzarella golyókat teszünk. Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Jó étvágyat kíván Pammer Lívia!
Édesburgonyás póréhagymaleves
Szenzációs, egyben végtelen egyszerű recept a következő. Azt mutatja meg, hogy egy kis kreativitással mennyire finom fogásokat tudunk készíteni hazai, az idénynek megfelelő alapanyagokból. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampánya is erre hívja fel a figyelmet. Éljünk vele!
Hozzászólás zárolva.