Facebook hozzászólás
872

POMPÁS REGGELI

Tavaszi muffin-szendvics húspogácsával, baconnal, sajttal, csírákkal

Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok-sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében, a gyerekek nagy örömére, mindenki ízlése szerint töltötte. Legyen szép tavaszunk!

Tavaszi muffin-szendvics, Kép: Pammer Lívia
Tavaszi muffin-szendvics, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a zsemlékhez:

A húspogácsához :

Töltelék:

Elkészítés:

A muffinzsemlékhez a lisztet átszitáljuk a dagasztóüstbe , belemorzsoljuk a friss élesztőt,hozzáadjuk  a mézet, a burgonyapelyhet , a sót, a langyos vizet, majd elkezdjük dagasztani. Félidőben hozzáadagoljuk a puha vajat és szép sima , puha, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan ujjnyi vastagra igazítva fánkszaggatóval vagy egy nagyobb méretű pohárral kiszaggatjuk. 8 darab zsemle jön ki kb. ebből az adagból. Szilikonos sütőpapírra helyezzük a kiszaggatott zsemléket, és fél órán keresztül pihentetjük azokat. Közben a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, és a zsemléket aranyszínűre sütjük.

A húspogácsához a darált marhahúst sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, belereszeljük a kis fej vöröshagymát, alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Grillrácson, vagy teflonos serpenyőben sütjük, pogácsákat formázva.

A muffinzsemléket kettévágjuk, és ízlés szerint töltve-rétegezve kínáljuk. Én egy jégsaláta-majonéz- húspogácsa- paradicsom-újhagyma- sajt -pirított baconszalonna -csíra  kombinációt készítettem magamnak! Pompás!

Jó étvágyat kívánok hozzá: Pammer Lívia

Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából

Börek marhahúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta… Pammer Livi nagyon szereti!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!