Facebook hozzászólás
8 843

EGYÜNK HALAT!

Tonhallal töltött édesburgonya

Torokfájással küzdök, ezért a konyhai munkáimat minimálisra csökkentettem, de hát enni azért kell….. kettő édesburgonya még a sorsára várt, gyors terepszemle a hűtő környékén, és már kész is a könnyű ebéd, vagy uzsonna. Pammer Líviának, a recept megálmodójának azóta már meggyógyult a torka!

Tonhallal töltött édesburgonya, Kép: Pammer Lívia
Tonhallal töltött édesburgonya, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan átmossuk, majd kettévágjuk, és alufóliával letakarva puhára sütjük. Ha megsültek, a belsejét óvatosan kikaparjuk. ( Ne szedjük ki teljesen, hogy maradjon tartása!) A tonhalat egy tálkába tesszük, ráadagoljuk a kikapart édesburgonyát, hozzáadjuk a tejfölt, a snidlinget és a cottage cheese-t sózzuk, borsozzuk, és alaposan átkeverjük. A kapott masszát visszatöltjük az édesburgonyákba, és mindegyik tetejére mozzarella golyókat teszünk. Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Jó étvágyat kíván Pammer Lívia!

Édesburgonyás póréhagymaleves

Édesburgonyás póréhagymaleves, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Szenzációs, egyben végtelen egyszerű recept a következő. Azt mutatja meg, hogy egy kis kreativitással mennyire finom fogásokat tudunk készíteni hazai, az idénynek megfelelő alapanyagokból. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampánya is erre hívja fel a figyelmet. Éljünk vele! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!