Facebook hozzászólás
2 395

PAIN PAILASSE

Svájci gyökérkenyér kezdőknek is

Olyan kevés időm van mostanában főzni, kenyeret pedig már nem is tudom mikor sütöttem utoljára. Tegnap este összeállítottam egy gyökérkenyeret, hogy reggel legyen friss kenyerünk és a tervezett ebédhez is pont passzolt. Nincs párja a frissen sült ropogós kenyérnek, az biztos! Kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését – írja Pammer Lívia!

Gyökérkenyér, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Most kicsit rugalmasabb , puha de nem folyós tésztát készítettem. A hozzávalókat egy dagasztótálba tettem, és kézzel sima tésztát kevertem, de nem dagasztottam csak egyneműsítettem az alkotóelemeket. Puha, kissé ragacsos  ( de nem folyós-lágy ) tésztát kaptam, majd konyharuhával letakartam, és egész éjjelre a kelesztőtálban  hagytam. Reggel a sütőt előmelegítettem 200 fokra, a tésztát lisztezett deszkára borítottam , kettő darabba vágtam, kissé kilapogattam, külön-külön feltekertem majd a tengelye mellett kettőt-hármat csavartam rajta, hogy a kedvelt gyökér formát elnyerje. Ezután sütőlemezre, szilikonos sütőpapírra fektettem, és letakarva 20 percig pihentettem. A sütőtérbe tettem egy kevés vizet . A 20 perc letelte után a gyökérkenyereket a sütőtérbe tettem és aranyszínűre sütöttem. Rácson hűtöttem. Illatos, ropogós és pihe-puha belű kenyérkék sültek.

Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia

Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából

Morzsasüti szilvával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert lett belőle. Az eredeti recepttől annyiban tért el, hogy a zabpelyhet nem őrölte meg, hanem apró szemű szőlőt használt, és kicsivel több gyümölcsöt tett bele, mint amennyit a leírás megadott.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!