Facebook hozzászólás
1 719

EZT NEM LEHET MEGUNNI

Klasszikus vargányás burgonyaleves kolbásszal, kaporral

Aki egyszer rákap a vargányára, nem tudja megunni! Ha nem egy nagyáruházban veszed, fordulj szakemberhez! Ne könyvből, az erőben tanuld ki a gombászás mesterségét.

Vargányás burgonyaleves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy fazékban sertészsírt olvasztunk, és ezen megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát. A kolbász héját lehúzzuk (ezt úgy tudjuk könnyen elvégezni, hogy 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk), és felkockázzuk, a hagyma közé dobjuk.

TUDTAD?

A burgonya az egyik legolcsóbb és legkönnyebben hozzáférhető forrása a C-vitaminnak, amely alapvetően fontos az immunrendszer egészségének megőrzéséhez.

Amikor a kolbász szépen kieresztette a színét hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd a vargányát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük bő egy liter vízzel. Ha a burgonya megpuhult, beleszórjuk az aprított kaprot, és két evőkanál lisztből készült rántással besűrítjük a levesünket, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt és ecetet kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba

Őrségi édesburgonyás vargányaleves

Őrségi vargányás leves, Kép: receptguru
Kép: receptguru

Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!