HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS
Napraforgómagos svájci gyökérkenyér
Pihe-puha ropogós kenyérkét mutat most meg Pammer Lívia, aki már eddig számos, isteni kenyér-receptet osztott meg velünk. Egyik nap összeállította a tésztát, letakarta, másnap reggel átdolgozva és formázva kisütötte. Kis gyakorlással húsvétra menni fog!
Hozzávalók:
- 50 deka BL 80 liszt
- 3 (ha szükséges akár több) deciliter langyos víz
- 1 evőkanálnyi himalája só
- 2 ek. burgonyapehely
- 1 ek olivaolaj
- 3 dkg élesztő
- 2 maréknyi hántolt napraforgómag
Elkészítés:
Este összekészítem. A hozzávalókat egy tálba teszem, az élesztőt is a liszthez morzsolom, majd a langyos vízzel alaposan kikeverem a tésztát. Letakarva egész éjjel pihenni hagyom. Reggel lisztezett deszkára borítom, kétfelé vágom, átdolgozom, formázom úgy, hogy kicsit ellapogatom, és magam felé feltekerem, majd a tengelye körül is 2x, 3x megcsavarom. Szilikonos sütőpapírra teszem a formára igazított kenyereket, és letakarva fél óráig pihenni hagyom. A sütőt előmelegítem 170-180 fokra, az aljába teszek egy teli lábaska vizet , majd a kenyereket beteszem sülni körülbelül 40-45 percig , pirulásig.
Hozzászólás zárolva.