Facebook hozzászólás
449

VIGYÁZAT, SZATÍRA!

Az afrikai sajtó képzelt híradása az amerikai választásokról

Mivel Trump a komoly döntéseit is a Twitteren közölte, és mert még mindig nem ismerte el vereségét, aktuális lehet, ahogyan egy Nairobiban dolgozó újságíró, Patrick Gathara is Twitterén karikírozta ki az amerikai elnökválasztást.

A hangnem, amit ezekben a rövid bejegyzésekben megütött, hasonló volt, mint amit a fejlett nyugati országok szoktak alkalmazni, ha a harmadik világbéli országok választási visszásságairól számolnak be hírműsoraikban.

Trump a Twitteren kommunikált    Fotó: Pinterest
Trump a Twitteren kommunikált Fotó: Pinterest

#BREAKING 48 órán belül megnyílnak az Egyesült Államok választóhelyiségei. Az olajban gazdag és nukleáris fegyverekkel is rendelkező ország tekintélyelvű vezetője, Donald Trump megkísérli konszolidálni hatalmát. Az elemzők ugyanakkor meglehetősen szkeptikusak, a választások hónapokon át tartó politikai feszültséget vetítenek előre.

#BREAKING Az afrikai országok nagykövetei felszólították az amerikaiakat, hogy biztosítsák a békét a választások alatt az országban, és hogy a szavazás végeredményét tartsák tiszteletben. A diplomaták közös nyilatkozatban ítélték el az ellenzéki aktivisták fenyegetését, az ellenük irányuló atrocitásokat.

#BREAKING Az afrikai választási megfigyelőkből álló csapat, élén a neves felfedezővel, Milton Allimadival (aki Európában ‘felfedezte’ a Gulu folyót, ami valójában a Temze), most éppen a tengerparti fővárosba, Washingtonba tart, ahol is azt tervezi, hogy külön-külön fog találkozni Trump úrral és az ellenzék vezetőjével, Joe Bidennel.

#BREAKING Milton Allimadi, az afrikai választási megfigyelő csoport vezetője felelős viselkedésre szólította fel az amerikai médiát, és arra kérte őket, hogy ne élezzék tovább az egyébként is igen feszült helyzetet. „Felszólítjuk az amerikai újságírókat, hogy hirdessék a béke és a választási eredmények elfogadásának evangéliumát.”

#BREAKING Az amerikai választásokra egy olyan időszakban kerül sor, amikor az országot egyébként is humanitárius katasztrófák sújtják: köztük egy olyan járvány, amely közel negyedmillió emberéletet követelt már eddig is, a gazdaságát az összeomlás szélére sodorva, súlyosbítva az egyébként is meglévő etnikai feszültségeket.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!