Így várd a télapót!
Mikulásnak szeretettel
Marton Adri azt mondja, hogy mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje és izgatottan készülődik az ünnepre. A télapó viszont nem a kéményen keresztül szokott érkezni hozzájuk, mivel azt az építkezéskor véletlenül befalazták a munkások…
Amikor a gyerekek még kicsik voltak, a Mikulás és a krampuszai minden évben házhoz mentek Marton Adriékhoz. Ám most, hogy a fiúk már nagyobbak, nem látogat el hozzájuk személyesen a télapó. A srácok általában december elsején levelet írnak neki, amiben elárulják, hogy mire vágynak, és miután végeztek, borítékba teszik az irományt és feladják a postán. „Imádom ezt az ünnepet, ilyenkor megint előtör belőlem a gyermeki énem. – kezdte mosolyogva az Adri’s Kitchen háziasszonya. – Szerintem a családban én vagyok a leglelkesebb. Mindig mondom a srácaimnak, hogy ki kell tisztítani a cipőtöket, és tegyünk ki kekszet és tejet a mikulásnak.”
Adriék anno úgy tervezték, hogy lesz egy szép kandallójuk, ám az építkezéskor a munkások azt hitték a kéményre, hogy a ház tetején levő lyuk csak egy „hiba”, ezért beleöntötték a betont és befalazták. Így a mikulás nem tud ezen keresztül érkezni, az ajtót kell használnia. Adriék pedig odakészítenek neki mindent. „A fiúk természetesen minél nagyobb cipőt választanak, hogy sok ajándék beleférjen és olyan izgatottak szoktak lenni, hogy alig tudnak elaludni. Nincs így könnyű dolga a mikulásnak, de azért ügyesen megoldja, hogy láthatatlan maradjon…”
A család asztaláról természetesen mikuláskor sem maradhatnak el a különleges falatkák. Persze nem csapnak akkora bulit, mint halloweenkor, és a kétgyermekes anyuka nem csinál hatalmas asztalnyi dekorációt és ételt. De örömmel elkészít egy-két cukiságot. „Mindig szeretek izgalmas recepteket felkutatni, amikkel feldobhatom a hétköznapokat és a kisebb-nagyobb ünnepeket.” – mondta el Adri, aki azt is elárulta, hogy melyek a kedvenc mikulásos finomságai.
Forró csoki pillecukor hóemberrel
A forró csoki elmaradhatatlan mikuláskor és karácsonykor. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és ha elég kreatívak vagyunk, még egy mesét is kitalálhatunk hozzá.
Hozzávalók
Nutellás forró csoki:
- 3 dl tej
- 150 g nutella
- 2 dl tejszín
Hóember:
- Pillecukor
- Sárgarépa pálcikák
- Olvasztott étcsokoládé
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt, nutellával felforraljuk és 5 percig főzzük, majd az egészet egy pohárba szűrjük.
- A pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk és így összeállítjuk a hóemberünk alapját. Sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat és gombokat.
Hozzászólás zárolva.