Nincs vasárnap süti nélkül!
Barnított vajas almatorta
Messze még a nyár, messze még a beach body mutogatása, úgyhogy néhanap belefér egy kis bűnözés. Ez az almatorta a sült vajtól kap különleges aromát – kár lenne kihagyni.
Hozzávalók
- 4 nagy alma
- 12 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 nagy tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj (+ egy kevés a forma kikenéséhez)
- 1 ek vanília kivonat
- 3 ek brandy, rum vagy pálinka (kiváltható aromával)
Elkészítés
Olvaszd meg a vajat egy edényben és addig kavargasd míg mély aranybarna színt nem kap. Ezután önts ki egy tálba, mert az edény hőjétől megéghet.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy 24-es formát vagy serpenyőt vajjal kenj ki.
Egy nagy tálban verd fel a tojást, add hozzá cukrot, vaníliát, pálinkát és keverd össze. Ezután mehet bele a liszt, a sütőpor, a só és barnított vaj.
Az almákat hámozd meg, vágd 2-3 centis kockákra és add a masszához.
A keveréket öntsd a formába és néhányszor csapd a pulthoz, hogy egyenletesen elsimuljon a massza. Kb. 45-50 percig süsd – amíg a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem ragad a tészta. Ha úgy látod, nagyon pirul a teteje, tegyél rá fóliát.
Ha kihűlt, szórd meg a tetejét porcukorral.
Tipp: Ha fel akarod turbózni, adj hozzá egy gombóc fagyit és/vagy karamell öntetet.
Próbáld ki ezeket a gyümölcsös tortákat is:
Lisztmentes mandulatorta
Francia almatorta
Fordított körtetorta
Hozzászólás zárolva.