Facebook hozzászólás
4 428

LÁTVÁNYOS ÉS MENNYEI

Francia almatorta

Az alma alapfelszereltség minden konyhában, és mivel a gyümölcsön kívül csak pár tojás, némi liszt és egy kis porcukor kell ehhez az isteni tortához, ebéd utánra még pont el is készül. Igazi vasárnapi élvezet!

Hozzávalók (22 centis formához):
  • 4-5 nagy alma
  • 7 dkg liszt (vagy rizsliszt)
  • 7 dkg porcukor
  • 1 ek sütőpor
  • pici só
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 nagy tojás
  • 80 ml tej
  • 2 ek olajporcukor-por – opcionális

Tetejére:

  • 5 dkg porcukor
  • 1 nagy tojás
  • 3 ek vaj (nem margarin!)
Francia almatorta Fotó: Pinterest
Francia almatorta Fotó: Pinterest

 Elkészítés 

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót
adjuk hozzá a vaníliát, a tojást, az olajat és a tejet, és keverjük jól el. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd az összeset dobjuk bele a tálba és jól forgassuk át, hogy alaposan bevonódjon minden darab a masszával. Ezután öntsük az előkészített serpenyőbe, és süssük 30 percig 170 fokon.
Közben egy kis tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a vajat. Amikor letelt a 30 perc, öntsük az
öntetet a tortára, és tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Ha az szép aranyszínű  teteje, készen van.
A porcukor teszi igazán légiessé.

Tipp: Ha a sima lisztet kiváltjuk rizsliszttel, máris egy csodás gluténmentes sütit tehetünk az asztalra.

Ha szereted az almát, kóstold meg ezt is: Lisztmentes almás-máktorta



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!