Mutatjuk a legjobb budapesti és vidéki cukrászdákat
Ha édességre vágynál, akkor ide térj be
Fagyi, krémes, mignyon, sajtos roló, Dobos torta, Rigó Jancsi, és az Ország Tortája: ha te is szereted a cukrászdák vonzó kínálatát, most jól figyelj. Íme a (szerintünk) legjobb cukrászdák listája, ahol a legfinomabb sós és édes aprósüteményeket, tortaszeleteket és tradicionális és újhullámos süteményeket kóstolhatod meg.
Desszert.Neked (Budapest)
Ha szereted az újhullámos süteményeket, és nyitott vagy a cukrászmesterség kísérletező kedve iránt akkor a Paulay Ede utcában és az ALLEE bevásárlóközpontban található cukrászda lesz az új kedvenced. Tradicionális cukrászkínálatot (mint például a Dobos tortát) is megtalálasz itt, de minden süteményben van valami extra csavar. Van, hogy a formában láthatod a változtatást, van hogy a recepthez tesznek egy kis pikáns hozzávalót. A cukrászdában gyakran használják a kumabo csokoládét, amivel például ez a sütemény is készült. A brownie alapra rozmaringos-barack lekvár és kumabo csokoládé került, ettől garantált a felejthetetlen ízélmény.
Gerbeaud Kávéház (Budapest)
A főváros egyik legrégebbi cukrászdája másfél évszázada nyitotta meg kapuit a Vörösmarty téren, és azóta is vonzza az ide látogató turistákat, és persze a helyieket is. A különleges Gerbeaud szalonnak híresek a mignyonjai és tortái, a tradició mellett a cukrászta tulajdonosai folyamatosan fejlesztenek és kísérleteznek. A régi kedvenc süteményeket cukrászmesterek szabják egy kicsit újra, megtartva a régi, jól ismert ízvilágot. Ha igazi cukrászdázós élményre vágysz, ülj be az Arany szalonba, ahol már a dekoráció is csodálatos!
Cukker süti (Budapest)
Gazdagréten, a Rézköz utcában található egy kis cukrászda, amit Eszter és Erika vezet. Itt nincsenek klasszikus cukrászsütemények, krémesek, helyette minden nap valami újra és valami különlegesre lehet számítani. A szezonális gyümölcsökből készült süteményekbe mostanság eper és rebarbara kerül, de nagy kedvence a törzsközönségnek a brownie, és a sós karamellás milliomos szelet is. A cukrászok szívesen használják a tonkababot a süteményeikbe, gyakran van répatorta (amin egyáltalán nem érezhető a zöldséges répás íz) is a napi kínálatban. Most nagyon megy az epres tiramisu, a holland karamellás sajttorta, vagy a gyümölcspite.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Damniczki cukrász manufaktúra (Székesfehérvár)
A cukrászda már szerepelt a kedvenc fagyizóink listáján, ám süteményekben is érdemes kipróbálni a kínálatukat. A 25 éve működő manufaktúra a francia desszertek felé húzott el az utóbbi időben, de szerencsére a hagyományos régi recepteket sem hanyagolták el, csak egy kicsit felturbózzák őket. Megtalálható náluk a klasszikus Rákóczi túrós, vagy az Esterházy tortaszelet, mi a franciakrémest ajánljuk, mert nagyon finom!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Mónisüti (Gyenesdiás)
Mónika gasztrobloggerként indította el a pályáját 2008-ban, azóta nagyot fordult vele a világ. A négygyermekes családanya nem gondolta volna, hogy hobbijából, a blogolásból – ahol bemutatta a süteményeit és receptjeit – fog megélni. Mónit egy kávézós ismerőse kérte fel, hogy süssön neki süteményeket, és innentől kezdve nem volt megállás. Azóta Móni készíti számtalan Balaton környéki kávézó házias süteményválasztékát, Gyenesdiáson saját helyet nyitott, ahol hagyományos ízű sütemények és torták is megtalálhatóak. A pultban mindig van rugelach, sajtos pogácsa és a sajtos roló, de a különféle tortaszeletek is.
Sakura (Nagymaros)
Kicsit olyan, mintha a virágzó japán cseresznyefák alá csöppentünk volna, amikor Nagymarosan betérünk ebbe a cukrászdába. A Sakura szó japánul cseresznyevirágzást jelent, és ez nem véletlen. A cukrászda tulajdonosának családjában van virágbolt is, így a dekoráció és a sütik díszítésében visszaköszön a cseresznyevirág és más csodás virágszirmok is. A kínálat nagyrészét a francia desszertek alkotják, nagyon híres a mille feuille tartjuk. Minden évszakban és ünnepnap készülnek valami újdonsággal. Ha a Dunakanyarban jársz, látogass el hozzájuk, teraszukon mindig jól esik egy kávé és egy finom sütemény.
Még több gasztro újdonságról itt olvashatsz
Hozzászólás zárolva.