Bár sokan úgy gondolják, egy piskóta elkészítése pofonegyszerű, mégis megesik, hogy nem jön össze. Sokszor például az jelent problémát, hogy túl száraz lesz az elkészült tészta. Erre megoldás lehet, ha megtöltjük mondjuk egy finom mascarponés krémmel vagy felturbózzuk kicsit a tésztát némi olaj és tej segítségével.
Málnás mascarponés piskóta
Hozzávalók:
30 dkg málna
15 dkg cukor
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
4 tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál olaj
3 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a piskótát, ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját robotgép segítségével összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd jöhet hozzá az olaj és a tej is. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral, a tojás fehérjéből pedig egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk. A kikevert tojássárgájához fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük, de már csak kézzel a fehérjehabot is. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral és a reszelt citrom héjával együtt, a tejszínt pedig habbá verjük, majd finoman a mascarponés krémhez adjuk. A kész krémet kettéválasztjuk, az egyik feléhez hozzáadunk 20 dkg málnát, a másikat félretesszük. A kész piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a málnás krémmel, majd jöhet rá a második piskótalap, arra pedig a málna nélküli krém. A tetejére rászórjuk a maradék málnát, meghintjük porcukorral.
Még több süti recept:
Egyszerű epres torta
Almás zabpelyhes sütemény
Hozzászólás zárolva.