Töltött paprika jó sok paradicsommártással
Ezerféleképpen el lehet készíteni a töltött paprikát, egy viszont biztos: kihagyni nem szabad. Mi most egy olyan recepttel rukkolunk elő, amely nem csak paprikában, de paradicsomban is bővelkedik.
Tudtátok, hogy a tv paprika neve előtt szereplő két betű tulajdonképpen azt jelenti, hogy tölteni való? Ha igen, akkor nem árultam el nagy újdonságot, viszont ha már itt tartunk, mindenképpen jöhet egy isteni recept, amelyhez töltelék és paprika is kell.
Töltött paprika jó sok paradicsommártással
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús lapocka vagy comb
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kg tv paprika
450 ml paradicsompüré
2 evőkanál liszt
3evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál cukor
5 dl húsalaplé vagy víz
só, bors, piros paprika
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. A darált húst összekeverjük az előkészített vöröshagymával és fokhagymával, aztán jöhetnek hozzá a tojások, majd a zsemlemorzsa és az előzőleg megfőzött rizs. A masszát jól kikeverjük, sóval, borssal és egy kiskanálnyi piros paprikával ízesítjük. A paprikákat kicsumázzuk, a hegyüket levágjuk, hogy főzéskor a levegő ne szorítsa ki a húst, majd megtöltjük őket a darált húsos töltelékkel. Felhevítünk kér evőkanál olajat, beleszórjuk a lisztet, lepirítjuk és hozzáadjuk a paradicsompürét, majd jöhet hozzá az alaplé, illetve a víz. A mártást összeforraljuk, sóval borssal és pici cukorral ízesítjük, majd belehelyezzük a megtöltött paprikákat, úgy hogy a mártás ellepje őket és elkezdjük az ételt főzni. Körülbelül 35-40 perc szükséges ahhoz, hogy a hús és paprika is megfőljön. Főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.