Facebook hozzászólás
5 415

Pizzás csiga kelt tésztából

Ha pizzáról van szó, akkor szinte minden változat jöhet. A feltétek a lehető legkülönfélébben variálhatóak. Egy egyszerű pizzatésztából pedig remek snacket, vagy vendégváró fogást készíthetünk. Íme egy szuper pizzás csiga recept.

Sokan megijednek, ha kelt tésztáról van szó, pedig egyáltalán nem olyan bonyolult az elkészítése. A legtöbb pizza alapjául is ez szolgál, a most következő pizzás csigához is ez adja meg az alapokat.

Pizzás csiga kelt tésztából
pizzás csiga
(Fotó: Depositphtots)
Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 kiskanál só
2 evőkanál olívaolaj
2,5 dl langyos víz vagy tej
1 evőkanál kristálycukor
3 dkg élesztő
A töltelékhez:
1 doboz fűszeres paradicsomszósz vagy pizzakrém
15 dkg sonka vagy más felvágott
15 dkg mozzarella sajt

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske tejben vagy vízben, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk a maradék tejjel vagy vízzel együtt. A tésztát jól összegyúrjuk, letakarva kb. 1-1,5 órán át kelesztjük. Ha szépen megkelt akkor kinyújtjuk, téglalap alakúra formázzuk és megkenjük a paradicsomszósszal. Erre aztán jöhetnek a sonkaszeletek, és a sajt is. Akinek ennyi nem elég, nyugodtan tetézheti még a feltéteket, csak arra kell vigyázni, hogy a végén a tészta feltekerhető legyen. Ha feltekertük a tésztát, akkor óvatosan két centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Ne tegyük őket túl szorosan egymás mellé, mert meg fognak nőni a meleg hatására. 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Ez is érdekelhet:

Pizzás töltött golyók

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!