Mozzarella cikkek

Pizzás csiga kelt tésztából
Ha pizzáról van szó, akkor szinte minden változat jöhet. A feltétek a lehető legkülönfélébben variálhatóak. Egy egyszerű pizzatésztából pedig remek snacket, vagy vendégváró fogást készíthetünk. Íme egy szuper pizzás csiga recept.

Parmezános csirkemellek
A Pollo alla Parmigiano a nevével ellentétben nem Olaszországból származik. De kétségtelen, hogy köze van Itáliához, az Amerikába áttelepülő olaszoknak köszönhető ugyanis ez az étel.

Mediterrán csirkemellfilé fóliában sütve
Hogy mitől lesz egy csirkemell mediterrán? Minden bizonnyal attól, hogy a térségre jellemző hozzávalókkal együtt készül. Jelen esetben például mozzarella sajttal, paradicsommal, bazsalikommal és persze a cukkini sem maradhaz ki a sorból.

Tonhallal töltött édesburgonya
Torokfájással küzdök, ezért a konyhai munkáimat minimálisra csökkentettem, de hát enni azért kell….. kettő édesburgonya még a sorsára várt, gyors terepszemle a hűtő környékén, és már kész is a könnyű ebéd, vagy uzsonna. Pammer Líviának, a recept megálmodójának azóta már meggyógyult a torka!

Mennyei paradicsomos mozzarella Márti konyhájából
Elég volt a karácsonyi traktából, a rengeteg sütiből? Kéne valami más, valami üdítő? Nos, ez egy pompás saláta, vagy előétel, vagy inkább este, a tévénézés közben vacsinak egy kis barna kenyérrel. Ha még nem próbáltad, ne tétovázz, mert igazán jobbnak érzed majd a pocakodat, magadat, és még az olasz konyha ízvilágának is átadhatod magad. Én így csinálom, és javaslom, hogy ha összrektad, tedd be egy órára a hűtőbe! Minden összér! Nem árthat egy korty könnyű vörösbor sem!

Szicíliai lecsó mozzarellával
A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.

Insalata Caprese
Készítem mindig, amikor rossz kedvem van, jó kedvem van, van itthon friss bazsalikom, amikor gyorsan, JÓT akarok enni, valamint folyton és folyvást, mert a caprese az egyik kedvenc ételem.

Spenótos tortellini
Ha tartunk otthon a hűtőben kész tortellinit, bármikor hozzányúlhatunk a készletekhez. Kapható hússal, sajttal, spenóttal, ricottával töltött változat, bármilyen mártással tálalhatjuk akár húsz perc alatt is.

Póréhagyma torta
Mindig jó, ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, számtalan varázslatos ételt rittyenthetünk belőle igen rövid idő alatt. Választhatunk a friss tészta és a fagyasztott között, nyilván mindkettő jó, a frissel azonnal lehet dolgozni, viszont a mirelit hónapokig eltartható.

Caprese saláta
A meleg nyarak legklasszabb ebédje, vacsorája, bármikor jöhet, csak egy a fontos: legyen otthon friss bazsalikom, mert anélkül semmit sem ér. Ezt szárított fűszerrel nem érdemes elkészíteni, mert mindennek a alfája és omegája, ahogyan a bazsalikom íze összeolvad a paradicsoméval és a mozzarellával. Miután hála az égnek már télen is lehet friss fűszernövényeket kapni, a caprese négy évszakos saláta lett.
Mozzarellás paradicsomsaláta
Legelőször egy ebédnél előételként találkoztam vele, de annyira ízlett, hogy rögtön jól is laktam vele. Vendéglátásra is jól bevált, mert rendkívül dekoratív a hidegtálak mellé!
Mozzarellás tészta
Nálam mindig van a hűtőben mozzarella, sosem lehet tudni, mikor jön jól, hogy nem kell lemenni bevásárolni a vacsorához. Száraz tészta másoknál is akad otthon a spájzban, de azt elismerem, hogy pármai sonkát nem mindenki hűtője rejt. De elárulok egy titkot, én időnként veszek egy-egy csomaggal, és lefagyasztom, mert felengedve semmiben nem különbözik a frisstől.
Paradicsomos, parmezános nudli - a mindennapi egytálunk
A gnocchival, magyarul nudlival már mindenki találkozott. Vagy fagyasztott formában, vagy saját készítésben, különféle ízesítésekkel, többféle szerepben. Ilyen paradicsomos, sajtos fürdetésben még nem láttuk, nem kóstoltuk. Érdemes kipróbálni, nagyon különleges.