Hozzávalók:
30-35 dkg olasz tészta (legjobban farfalléval szeretjük)
5-6 dkg pármai sonka
2 csomag mini mozzarella golyó
2 nagy fokhagymagerezd
1 nagy csokor petrezselyem
1/2 citrom
1/2 dl olívaolaj
só és bors, lehetőleg frissen őrölve
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A főzővízből tartalékolunk kb. 1 decit. Közben olívaolajat öntünk egy serpenyőbe, hozzáaprítjuk a fokhagymát, néhány másodpercig sütjük, majd az apróra vágott sonkát és a citromlevet is hozzáadjuk. Néhány kavarás után beleöntjük a kifőtt tésztát, megszórom a petrezselyem felével, óvatosan - nehogy túl zuttyos legyen - hozzá-hozzáadunk a főzővízből is, amíg jó állaga nem lesz az ételnek. Az utolsó percben dobáljuk a serpenyőbe a félbe vágott mozzarella golyókat, ekkor kap sót, frissen tekert borsot az étel, és már mehet is a tányérba.