Életforma.hu


Főszereplő: a sárgadinnye

Főszereplő: a sárgadinnye 

Alig van aromásabb gyümölcs, mint egy finom, érett sárgadinnye. A variációk sora végtelen, mi mindenre fel lehet használni, mi most három tippel segítünk, ha épp nincs ötletetek egy gyors ebédhez vagy vacsihoz.
Sonkás crostinim - amúgy olaszosan

Sonkás crostinim - amúgy olaszosan 

Gyakoriak nálunk a vendégek, és szeretem mindig meglepni  őket. Előfordul azonban, hogy nincs tele a hűtő, és a kenyér is szikkadt. Ekkor jön az olasz csoda, a crostini! Pár perc alatt elkészíthető, és csodásan variálható. Próbáld ki!  
Szupergyors ínyenc zöldborsó-krémleves

Szupergyors ínyenc zöldborsó-krémleves 

Nincs jobb, mint azzal a tudattal hazaérni, hogy hamarosan ilyen ínyenc zöldborsó-krémlevest ehetek grissinire tekert pármai sonkával, na meg egy kis fenyőmaggal, hogy ne legyen olyan szegényes.
Egyben sült töltött karaj

Egyben sült töltött karaj 

Töltött karaj variáció számtalan van, ezt a sonkával, sajttal töltöttet kipróbálásra ajánlom, a sajt egyszerűen eltűnik belőle, de nem megy messzire, hanem beszívódik a húsba. Egyszerűen isteni!
Mozzarellás tészta

Mozzarellás tészta 

Nálam mindig van a hűtőben mozzarella, sosem lehet tudni, mikor jön jól, hogy nem kell lemenni bevásárolni a vacsorához. Száraz tészta másoknál is akad otthon a spájzban, de azt elismerem, hogy pármai sonkát nem mindenki hűtője rejt. De elárulok egy titkot, én időnként veszek egy-egy csomaggal, és lefagyasztom, mert felengedve semmiben nem különbözik a frisstől.
Sárgadinnyés-sonkás szendvicsem

Sárgadinnyés-sonkás szendvicsem 

A pármai sonka és a sárgadinnye elválaszthatatlan barátok az olasz konyhában! Meg az enyémben is... A két varázslatos ízvilág lenyűgöző! Ezt a szendvicset valóban egy nyáresti hangulatban találtam ki! És óriási sikert arattam! Légy körültekintő, a nagy melegben a majonéz nagyon könnyen romlik!