Életforma.hu


Farfalle lazaccal, a dolce vita

Farfalle lazaccal, a dolce vita 

Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból meg egyszerűen többet kell ennünk. Akkor tehát most minden együtt van!... 
Részeges kapros-tonhalas farfalle

Részeges kapros-tonhalas farfalle 

Amikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, - és hol veszel most tonhalat? Honnan, honnan..., ott a konzerv - mondja Steffel Csaba. Az a lényeg, hogy ne aprított és ne olajos legyen! Légy ügyes, ne főzd szét, csak melegítsd jól össze. Ennyi a trükk.  
Farfalle lazaccal, tejszínes gombával

Farfalle lazaccal, tejszínes gombával 

Tészta- és hal imádóknak remek recept. Ízletes, tápláló, és nagyon könnyű elkészíteni. A lazac nem a legolcsóbb hal, de érdemes rá beruházni.
Mozzarellás tészta

Mozzarellás tészta 

Nálam mindig van a hűtőben mozzarella, sosem lehet tudni, mikor jön jól, hogy nem kell lemenni bevásárolni a vacsorához. Száraz tészta másoknál is akad otthon a spájzban, de azt elismerem, hogy pármai sonkát nem mindenki hűtője rejt. De elárulok egy titkot, én időnként veszek egy-egy csomaggal, és lefagyasztom, mert felengedve semmiben nem különbözik a frisstől.