Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle
- 2 nagy doboz tonhal konzerv - 1/kb.160 g (sós lében, nem olajos)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ger. fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 ek. mustár
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- friss kapor
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, közben a vöröshagymát és a sárgarépát, apró kockákra vágjuk, majd együtt, olívaolajon, kb.5 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, zúzott fokhagymát és mustárt adjunk hozzá, azután a borral felöntve, újabb 5 percig főzzük. A tonhal konzerveket levével együtt, az alapba borítjuk, hozzákeverjük a tejszínt, a prított kaporral ízesítve pillanatok alatt összeforraljuk. A kifőtt tésztát beleforgatva, frissen, forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
Tőkehalas paradicsomos fussili csemegekukoricával
Őrülten jó egy recept, ami most következik Steffel Csaba konyhájából. Miért is ne lenne jó? Van benne hal, kukorica, tészta is. Ráadásul a hűtőben bármikor ott a hal, a konyhaszekrényben csücsül a tészta, amit csak ki kell főzni! Pillanat alatt mesés étel kerekedik belőle! Ugorj neki!