Sokan megijednek, ha kelt tésztáról van szó, pedig egyáltalán nem olyan bonyolult az elkészítése. A legtöbb pizza alapjául is ez szolgál, a most következő pizzás csigához is ez adja meg az alapokat.
Pizzás csiga kelt tésztából

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 kiskanál só
2 evőkanál olívaolaj
2,5 dl langyos víz vagy tej
1 evőkanál kristálycukor
3 dkg élesztő
A töltelékhez:
1 doboz fűszeres paradicsomszósz vagy pizzakrém
15 dkg sonka vagy más felvágott
15 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske tejben vagy vízben, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk a maradék tejjel vagy vízzel együtt. A tésztát jól összegyúrjuk, letakarva kb. 1-1,5 órán át kelesztjük. Ha szépen megkelt akkor kinyújtjuk, téglalap alakúra formázzuk és megkenjük a paradicsomszósszal. Erre aztán jöhetnek a sonkaszeletek, és a sajt is. Akinek ennyi nem elég, nyugodtan tetézheti még a feltéteket, csak arra kell vigyázni, hogy a végén a tészta feltekerhető legyen. Ha feltekertük a tésztát, akkor óvatosan két centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Ne tegyük őket túl szorosan egymás mellé, mert meg fognak nőni a meleg hatására. 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Ez is érdekelhet: