Így készül az igazi madártej
Senki nem tudja miért lett ez a neve ennek a finomságnak, az azonban vitathatatlan, hogy az íze mennyei. Forró nyári napokon, jól behűtve ajánljuk.
A legfontosabb, hogy már az elején tisztázzuk: a madártejnek semmi köze a pudingporokhoz és liszt sem kell bele. Lehet, hogy ezektől kicsit sűrűbb lesz az állaga és laktatóbbnak is tűnhet, de ha az összetevők listáján ilyesmit látunk, akkor már nem is madártejről beszélünk, hanem valami egészen másról. No, de mutatjuk is, hogy mi pontosan mire gondoltunk.
Madártej
Hozzávalók:
4 db tojás
5 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
1 liter tej
1 vaníliarúd
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. Robotgép segítségével a fehérjét egy csipet só és a porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük. Egy másik tálban pedig kikeverjük a sárgáját a cukorral. A tejet felmelegítjük egy edényben, nem szükséges felforralni, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, majd lassú tűzőn tovább főzzük . Egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tejbe a tojásfehérje habot és oldalanként egy.egy percig főzzük, majd egy szűrőkanál segítségével egy tálba tesszük őket. A vaníliás tejet levesszük a tűzről, átszűrjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját. Aztán az egészet visszaöntjük a lábasba és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a krémet, míg az kissé be nem sűrűsödik. Ha kész, egy tálba merjük, lehűtjük és a tetejére merjük a fehérjefelhőket.
Még több édes recept:
Bogyós-bögrés süti zabpehellyel
Málnás mascarponés piskóta
Hozzászólás zárolva.