Nyári hideg meggyleves
Jöhet egy olyan fogás, melyet akár minden nap meg tudnánk enni. És valljuk be, ilyen nagy melegben nem is nagyon kíván mást az ember.
Nyári ebédek és vacsorák nagy kedvence a hideg gyümölcsleves. Elkészíthetjük akár eperből, szederből vagy cseresznyéből is, de valamiért mégiscsak meggyből az igazi. A tejszínes változat nekem túl tömény, inkább emlékeztet desszertre, mint levesre, így most egy tejföllel habart változatot hoztam.
Nyári hideg meggyleves
Hozzávalók:
1 kg meggy
10 dkg cukor
1 citrom
2,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
3-4 szegfűszeg
csipetnyi só, ízlés szerint kevés fahéj
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Felforralunk körülbelül egy liter vizet, a citromhéjjal, a citrom levével, csipetnyi sóval, a cukorral és a fűszerekkel ízesítjük. Ha felolvadt a cukor, mehet a vízbe a meggy is. Közben elkészítjük a habarást, a liszthez adjuk a tejfölt, majd néhány kanállal a levesből is, és mindezt simára keverjük. Mikor szép egynemű a habarás, állandó kevergetés mellett a leveshez adjuk. A gyümölcslevest még egyszer összeforraljuk, majd hideg vízbe állítva lehűtjük és csak ezután tesszük be a hűtőszekrénybe.
Még több gyümölcsös recept:
Málnás mascarponés piskóta
Bogyós-bögrés süti zabpehellyel
Hozzászólás zárolva.