Facebook hozzászólás
1 166

Rigó Jancsi: egy sütemény különös történettel

Ez a sütemény nem csak finom, de a hozzátartozó történet is lenyűgözően romantikus. És elkészíteni is könnyebb, mint azt gondolnánk. Következzenek a pontos részletek arról, ki is volt Rigó Jancsi és milyen kalandokba keveredett.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én imádom az olyan ételeket, melyeknek története van. Ez a sütemény is ilyen. Két kakaós tortalap között finom csokis-habos krém, ez a Rigó Jancsi, ami méltón jelképezi annak a szerelmespárnak a történetét, melyről a nevét is kapta. Rigó Jancsi legendásan tehetséges cigányprímás volt. Egy párizsi vendégszereplése alakalmával ismerte meg Clara Ward, Caramane-Chimay hercegnőt, az amerikai milliomos E. B. Ward egyetlen lányát, aki Joseph Caraman-Chimay belga herceg felesége volt akkoriban. Clara épp férjével vacsorázott, mikor megpillantotta a színpadra lépő Jancsit. Szerelem volt első látásra! Kapcsolatukat botrányok övezték egészen a hercegnő válásáig. Jancsi és Clara esküvőjére készült először ez a torta, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend. Na, de lássuk hogyan készül!

Rigó Jancsi
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

A tésztához:
16 dkg cukor
10 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
8 db tojás

A töltelékhez:
10 dkg porcukor
8 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kis csomag zselatin
6 dl habtejszín
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a kakaó port. Ezután a lisztes keveréket a tojásos cukorhoz adjuk. A piskótatésztát kivajazott, lisztezett tepsiben kisütjük. Ha kihűlt, lapban kettévágjuk, a felső lapot olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk, majd dermedés után a lapot négyzetekre vágjuk. A tejszínt robotgép segítségével kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk az előzőleg bekevert porcukros kakaóport és a felolvasztott zselatint. Az elkészült krémet a kettévágott piskótalap másik felére halmozzuk, szétkenjük, hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, jöhetnek rá a csokival bevont tetők, és a ezután szeleteljük fel a sütemény meleg vízbe mártott kés segítségével.

Még több édesség:

Így készül az igazi madártej
Málnás mascarponés piskóta

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!