Facebook hozzászólás
1 356

Ribizlis túrós pite

Aki a bogyós gyümölcsök nagy rajongója (akárcsak én), annak kötelező kipróbálnia ezt a receptet. A ribizli túróval társítva egyszerűen zseniális, mindez egy pite tészta alapra helyezve, pedig valami fenséges.

Végre ribizliszezon van! Sokan úgy gondolják, hogy macerás megpucolni ezt a gyümölcsöt, de fanyarkás íze, némi cukorral együtt nem csak nyári édességként fogyasztható, hanem rengeteg C-vitamint is tartalmaz. Remek kiegészítője a túrós sütiknek, hihetetlen módon feldobja és könnyíti őket. Íme egy egyszerű pite recept az élményhez.

Ribizlis túrós pite
Fotó: Depositphotos
Hozzávalók:

A tésztához
24 dkg liszt
14 dkg hideg vaj
7 dkg porcukor
1 egész tojás

A töltelékhez
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
35 dkg ribizli a tetejére

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a tojás kivételével a hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk, majd a végén a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába csomagoljuk, legalább 30 percre a hűtőben pihentetjük. Utána lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. Az alját megszurkáljuk, majd ismét a hűtőbe tesszük pihenni, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, ha szükséges, a túrót előtte szitán áttörhetjük. A tölteléket a tésztára halmozzuk, és 150 °C-os sütőben kb. 1 óráig sütjük. Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizliszemekkel, tálaláshoz meghintjük porcukorral.

Még több túrós recept:

Túrógombóc a nagyi receptje szerint
Túrótorta gumicukorral díszítve

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!