Szentesi tarhonyás kacsacomb
Sokan talán még nem hallottak erről a változatról, pedig figyelemreméltó fogásnak ígérkezik. A magyaros ételek kedvelőinek biztosan nem fogunk csalódást okozni, ezzel a könnyen elkészíthető egytálétellel.
Készíthetjük akár egész kacsából is, de mi most a combját választottuk. Tényleg nem kell hozzá sok minden, egyszerűen és gyorsan összedobható. És akkor következzék hozzá a teljes recept.
Szentesi tarhonyás kacsacomb
Hozzávalók:
Kb. 1 kg kacsacomb
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír vagy olaj
20 dkg tarhonya
2 paradicsom
2 paprika
só, bors, piros paprika
Elkészítés:
A combokat hideg vízben alaposan megmossuk. Egy edényben felforrósítjuk a zsírt vagy olajat, rádobjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, aranysárgásra pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd tűzről lehúzva megszórjuk piros paprikával, felengedjük kevés vízzel, majd zsírjára pirítjuk. Aztán hozzáadjuk a kacsacombokat, sózzuk, borsozzuk, nyílt lángon pörköljük, majd kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt tovább puhítjuk. A tarhonyát kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk, sózzuk, majd kevés vízzel felengedve félig megpuhítjuk, majd a kacsaház adjuk. Aztán mehet az edénybe a felkockázott paradicsom és paprika is, majd az egészet fedővel letakarva, sütőben készre pároljuk.
Még több tarhonyás étel:
Hozzászólás zárolva.