Mediterrán csirkemellfilé fóliában sütve
Hogy mitől lesz egy csirkemell mediterrán? Minden bizonnyal attól, hogy a térségre jellemző hozzávalókkal együtt készül. Jelen esetben például mozzarella sajttal, paradicsommal, bazsalikommal és persze a cukkini sem maradhaz ki a sorból.
Egyszerű és finom fogás, a sajtot elhagyva pedig bármelyik diétába is beilleszthető az étel. Egy adag főtt tésztával vagy párolt rizzsel körítve viszont már kevésbé lesz alakbarát, viszont az ízeket tekintve mindenképpen tartós benyomást idéz majd elő. Lássuk hogyan készül!
Mediterrán csirkemellfilé fóliában sütve
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
6 csirkemellfilé
25 dkg lágy mozzarella sajt
50 dkg cukkini
6 nagyobb paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
Alufóliából vágjunk ki 6 db 25 cm hosszú négyszöget, kenjük meg őket olívaolajjal és tegyük félre. A csirkemelleket éles késsel vagdaljuk be, a mozzarellát szeleteljük fel és a sajtszeleteket a húsba vágott nyílásokba helyezzük. A cukkinit és a paradicsomot mossuk meg, majd szeljük karikákra. Ezeket a szeleteket rakosgassuk egyenletesen az előzőleg olajjal megkent fóliadarabkákra, ágyazzunk meg a csirkemellnek. Ízesítsük őket sóval, borssal, szórjunk bele bazsalikomleveket, majd helyezzük rá a csirkemellfiléket. Hajtogassuk össze a fóliákat, a végüket alaposan zárjuk le, majd tegyük őket sütőlemezre és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. Utána már csak ki kell vennünk és kiborítanunk a kis csomagokat.
Még több csirkeétel:
Gödöllői töltött csirke
Csirkés lasagne
Hozzászólás zárolva.