Szaftos csirkemell Sztroganoff módra
Egy tejfölös-mustáros mártást szinte minden húsételt képes feldobni, még az unalmas csirkemellet is. Jól tudták már ezt a cári Oroszországban is, ahonnan a Sztroganoff módozat származik.
Az eredeti recept bélszínnel készül, mely az orosz konyhaművészet egyik népszerű fogása volt. Vékonyra szeletelt marha bélszín vagy egyéb színhús tejszínes-tejfölös mártásban, gombával, vékonyra szeletelt savanyú uborkával – ez a lényege a receptnek. Az egyik ismert legenda szerint Sztroganoff gróf házában, Odesszában, gyakran voltak „nyílt asztalnak” nevezett összejövetelek, ahová szabadon betérhettek művelt és jól öltözött emberek. Egy ilyen ebédre alkották meg ezt a fogást is.
Szaftos csirkemell Sztroganoff módra
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma
kevés olaj
10 dkg szalonna
só, fekete bors
1 dl tejszín
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
4-5 sós uborka vagy csemege uborka
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Még több csirkeétel:
Hozzászólás zárolva.