Milánói sertésborda sütőben összesütve
A milánói sertésborda is azon ételek közé tartozik, melyeket általában majd mindenki szeret. Ám mint a népszerű ételek nagy többségét, ezt is többféle módon el lehet készíteni.
Egyre borúsabbá válik az idő, mi pedig egyre inkább kívánjuk a kiadósabb ételeket. Ha valaki nem ért egyet ezen állítással, annak semmiképpen nem ajánlom a milánói sertésborda elkészítését. A többiek viszont jól figyeljenek! Milánói spagettit biztosan sokan készítettek már, a milánói sertésborda viszont nem egy rántott szeletet jelent spagetti körettel. A titok másban rejlik. Most meg is mutatjuk, hogy pontosan miben.
Milánói sertésborda sütőben összesütve

Hozzávalók:
4 szelet sertés borda vagy karaj
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg reszelt mozzarella
10 dkg sonka
10 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
étolaj a hús sütéséhez
só, bors, oregáno, bazsalikom, kevés cukor
Elkészítés
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk majd bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát csíkokra vágjuk, a gombát pedig vékony szeletekre. Hevítsük fel az olívaolajat, majd ha forró, kezdjük el rajta dinsztelni a hagymát, aztán mehet hozzá a sonka és a gomba is. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. A ragut pár perc alatt pirítsuk össze, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a kevéske cukrot. A szószt forraljuk össze, ha szükséges hígítsuk fel kevés vízzel. Az elkészült milánói mártást kanalazzuk rá a kirántott hússzeletekre, majd szórjuk meg őket a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük össze, amíg a sajt rá nem olvad. Köretként spagettit kínáljunk hozzá.
Még több olaszos étel:
Így készül a klasszikus bolgonai ragu
Hozzászólás zárolva.