Kecskeméti barackpuding pálinkásan
A kecskeméti barackpuding bizony a kecskeméti barackpálinka után kapta a nevét, mely az egyik fő összetevője ennek a finom édességnek. Az elkészítése sem annyira bonyolult és biztosan sikert aratsz majd vele.
A kecskeméti barackpuding az alkoholtartalmú édességek közé tartozik. És bár főzés közben a pálinka alkoholtartalma elpárolog, azért ez az édesség gyermekeknek nem ajánlott. Felnőtteknek viszont annál inkább. A tradicionális kecskeméti barackpálinkának külön története van egyébként. Ez a finomság pedig főleg, azoknak ajánljuk, akik szeretik a pikáns ízeket. És, hogy hogyan kell elkészíteni a kecskeméti barackpudingot? Máris mutatjuk.
Kecskeméti barackpuding
Hozzávalók:
A zseléhez:
10 g zselatin
1 üveg sárgabarackbefőtt és a leve kb. 0,5 dl
50 g kristálycukor
1 dl víz
barackpálinka
A krémhez:
3 dl tej
2 tojássárgája
50 g kristálycukor
35 g liszt
5 g zselatin
5 dl tejszínhab
Elkészítés:
A zseléhez való összes hozzávalót egy edénybe töltjük, majd tűzőn felmelegítve zseléoldatot készítünk belőle. Az oldatot majdnem dermedésig hűtjük, majd barackpálinkával ízesítjük, és a pudingformákat ezzel az oldattal kibéleljük. Elkészítjük a krémet. A tejszínhab kivételével az összes a krémhez való összetevőből krémet főzünk. Lehűtjük, barackpálinkával ízesítjük, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Minden pudingforma aljába egy fél barackot helyezünk, ízlés szerint pár szem fehér mandulával is megbolondíthatjuk, majd feltöltjük a krémmel a formákat. A pudingokat hűtőszekrényben dermesztjük, kivéve meleg vízbe mártjuk őket, majd óvatosan tányérra borítjuk, tejszínhabbal és pálinkával ízesített barackízzel fokozhatjuk a hatást.
Ez is érdekelhet:
Pudingos-meggyes szelet sütés nélkül
Hozzászólás zárolva.