Facebook hozzászólás
472

Csokis pop cake sütés nélkül

Ki hallott már a pop cake süteményekről? A pop cake legnagyobb előnye, hogy sütés nélkül is elkészíthető, olyan mint egy modernizált kókuszgolyó pálcikára szúrva. De most el is mondjuk pontosan, hogyan készül.

A pop cake elnevezés már önmagában is jókedvet sugall. Elnézve ezeket a pálcikás finomságokat, pedig még inkább erősödik bennünk ez az érzés. Az elkészítésük sem igényel túl nagy hozzáértést és rendkivül változatos módozatai léteznek.

Csokis pop cake sütés nélkül
csokis pop cake
Csokis pop cake (Fotó: Bonami)
Hozzávalók (20 darabhoz):

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
150 g piskóta
50 g dió
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál mézeskalács fűszer
50 g vaj szobahőmérsékleten
200 g mascarpone
A mázhoz:
200 g étcsokoládé
80 g vaj
A díszítéshez:
liofilizált gyümölcsök
apróra zúzott pisztácia

Elkészítés:

A piskótát és a diót helyezzük egy turmixgépbe és keverjük össze, majd öntsük egy tálba és adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük össze alaposan. Adjunk hozzá vajat és mascarponét a laza keverékhez. Addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. Hagyjuk hűlni a hűtőben legalább 30 percig. Közben a vajat és a törött
csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk. A kihűlt tésztából formázzunk golyókat, és helyezzünk bele egy nyalókás rudat , vagy hurkapálcikát a közepükbe. A nyalókákat áztassuk be a csokimázba, és fedjük be a választott díszítéssel. Ha elkészültek egy éjszakára vagy legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük őket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!