Facebook hozzászólás
627

Narancsos keksz csokidarabokkal

Egy keksz legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor el lehet fogyasztani. Ráadásul elkészíteni sem nehéz. És rengeteg változata létezik.

Ezt az ínycsiklandozó narancsos kekszet a legjobb még melegen elfogyasztani, amikor az olvadt csokoládé puha benne. Így igazán fenséges a zamata és intenzív az íze. Hopp! Máris összefutott a nyál a szátokban, igaz? Nekem is. Tulajdonképpen képes lennék ódákat zengeni a csokis kekszekről, de ehelyett inkább következzék a narancsos csokis keksz receptje.

Narancsos keksz csokidarabokkal

narancsos keksz csokidarabokkal
Narancsos keksz csokidarabokkal (Fotó: Depositphotos)

Hozzávalók:

25 dkg puha vaj
5 dkg cukor
10 dkg nádcukor
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál tej
20 dkg narancsos étcsokoládé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a tepsit vagy a sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral. Robotgép segítségével keverjük habosra a cukrot és a vajat. Majd dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, a tejet és az összevágott csokoládét is. Osszuk a keveréket 18 egyenlő részre. Gyúrjuk mindegyiket golyóvá, majd rakjuk őket a sütőlemezre, kellő távolságra egymástól, hogy legyen helyük szétterülni. A golyókat enyhén lapítsuk le annyira, hogy kissé lapos maradjon a felszínük. A kekszeket süssük 20-25 percig, amíg a szélük aranyszínűre pirul, de a közepük azért puha marad. Ha kész, akkor várjunk 5-10 percet és csak utána kezdjük el habzsolni.

Még több egyszerű édesség:

Almás-fahéjas süti a legegyszerűbb módon

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!