8+1 ok, amiért az uborka igazi csodaszernek számít
Lúgosít, segít a vese optimális működésének, serkenti az emésztést, de a rák megelőzésében is hatásos. Ismerd meg te is az uborka jótékony hatását.
Az uborka a termesztett zöldségek között dobogós helyet foglal el az egész világon, és ez nem véletlen. Egész évben kapható, lehet fogyasztani nyersen, de hámozatlanul is ehető. Sőt! Az uborka élettani hatása csodálatos, úgyhogy itt az ideje, hogy jobban megismerkedj vele.
Tudtad például, hogy tartalmaz egy ritka, ám annál fontosabb antioxidánst, amely a szem egészségének fenntartásában kap szerepet? Olvass tovább és mutatunk még 8 okot, amiért érdemes a napi táplálkozásodba beilleszteni ezt a finom zöldséget.
1. Az uborka hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.
2. Kiváló B-vitamin forrás.
3. Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas.
4. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.
5. Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.
6. B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.
7. Kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet
8. Az uborka lé a benne lévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.
+1. Rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.
Meghoztuk a kedvet egy kis uborkához igaz? Fogyaszd bátran!
Ez is olvasd el:
- A babér sok mindenben segíthet az egészségednek: ismerd meg te is!
- Avokádó: ismerd meg a lúgosító csodagyümölcsöt
Hozzászólás zárolva.