Facebook hozzászólás
764

A citromhéj jótékony hatásai

Azt tudjuk, hogy a citrom tele van C-vitaminnal, és finoman ízesíthetjük vele a teánkat, salátánkat, ételeinket, de vajon mit kezdjünk a citrom héjával? Semmiképpen se dobjuk ki, mert a citromhéjnak sok jó tulajdonsága van. Mutatjuk is őket.

Gondoltad volna, hogy a citromhéj segít koleszterin szint csökkentésében, a rák megelőzésében, de még a fogyást is támogatja. Bizony, bizony!

Szerezz be a boltból bio, azaz kezeletlen citromhéjat, mert sok mindenre felhasználhatod a szervezeted érdeklében. Biztosak vagyunk benne, hogy mire a cikk végére jutsz átértékeled a viszonyodat a citromhéjjal kapcsolatban.

Hogyan használhatod fel a citrom héját?

Reszeld le a héját, amelyet aztán hozzáadhat a salátához, teához, vagy akár cukrozottan közvetlenül el is fogyaszthatod.

És mi minden segít a citromhéj?

Egészséges csontok:

A citromhéj egészségesebbé teszi a csontokat. Mivel magas a kalcium és C-vitamin tartalma, erősíti a csontokat. Ezenkívül megakadályozza az olyan csontokhoz kapcsolódó betegségek kialakulását, mint a csontritkulás, reumás ízületgyulladás, és sokízületi gyulladás.

Fogyás:

A citromhéj segíti a fogyást. A benne található vegyület (pektin) felelős ugyanis a szervezetben a fogyásért.

A citromhéj számos dologban kedvez a szervezetünknek (Foto: Pexels.com)

Méregtelenít:

A szervezetben találhatóak méreganyagok, amelyek nem csak legyengítik a szervezetet, de növelik a káros italok és ételek iránti függőséget. Mivel azonban a citromhéj citrus bioflavonoidokat tartalmaz, eltávolítja a szervezetből ezeket a méregynagokat.

Megakadályozza rák kialakulását:

Kevesen tudják, de a citromhéjjal megelőzhető és kezelhető a rák. Mivel szalvesztrol Q40-et és limonént tartalmaz, ezért felveszi a harcot a szervezetben található rákos sejtekkel.

Csökkenti a koleszterinszintet:

A citromhéj a benne található polifenolos flavonoidoknak köszönhetően csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, így hozzájárul az egészséges szívhez.

Egészséges száj:

A citromhéj kiválóan hat a szájra, így biztosítja annak egészségét. A C-vitamin hiánytól kialakulhatnak olyan problémák, mint a vérző íny, a skarlát és a fogínygyulladás. A citromsav azonban gazdag citrussavban, amely megszünteti mindezeket a problémákat.

A citromhéj tápanyagértéke:

100 gramm héjban 134 mg kalcium, 160 mg kálium, 129 mg C-vitamin és 10,6 m rost található.

forrás. drTihanyi

Ezt is olvasd el:


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!