Péntek 13-én nyílik az új multikulti gasztrohely Budán
A szervezők cseppet sem babonásak, hogy mára időzítették a nyitást.
Május 13-án még csak soft opening nyitást terveznek az UMO kertje névre hallgató multikulti gasztro étteremben, május 14-én szombat a nagyközönség számára is megnyílik a hely. A Budai Vár tövében található UMO kertje, ahol a vendégek számára az étteremtől megszokott izgalmas ételek és koktélok mellé live Dj set-tel biztosítják a kellemes hangulatot.
-írja a Turizmusonline magazin.
Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik. Az UMO ablak a világra, ahol az alapanyagok és a gasztronómiai technikák összjátéka ad nem mindennapi élményt. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás az ételek mellett a koktélozással is összefonódik.
Multikulti koncepció
Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila, valamint egy kolumbiai séf, José Guerrero nemzetközi konyhát álmodtak ide, ahol több kultúra, több tájegység találkozik egy tányéron. A konyhát Molnár Szilárd Balázs vezeti, aki Puerto Banús, Málaga és London után kifejezetten az UMO kedvéért tért vissza Budapestre. A multikulturalizmus ihlette gasztronómiai koncepciót egészítik ki Nagy Zoltán (Boutiq Bar) által kreált koktélok, míg a speciality kávé kínálat a One Eleven Roastery-s Molnár Attila nevéhez fűződik. Mindezek összehangoláséért pedig Turák Imre éttermi vezető felel.
Az étlapon sok finom multikulti fogás is megtalálható a mexikói ételektől a Bombay csirkéig és a thai levesig. Hétköznap ebédmenü is készül (2 fogás ára 4.900 HUF // 3 fogás ára 5.900 HUF), de a desszertek is nagyon ígéretesen hangoznak. Akik koktélozni szeretnének ők is sok különleges ital közül választhatnak, hogy feldobják az estéjüket.
Még több gasztrónómia hírt a Turizmusonline magazinon olvashatsz el!
Ezt is olvasd el:
- Ismerd meg te is az eper jótékony hatásait
- Robot pincérnőt alkalmaz egy étterem a munkaerőhiány miatt
- Két magyar étterem is Michelin-csillagot kapott
Hozzászólás zárolva.