Facebook hozzászólás
707

Mézeskalácsos keksz mandulával és tőzegáfonyával

Itt az adventi szezon, ami egyet jelent azzal, hogy egyre hidegebb az idő, úgyhogy a teánk mellé jól jön egy finom keksz. Készítsd el ezt a mézeskalácsos kekszet, kuckózz be és várd az ünnepet te is!

Jó alkalom advent első hétvégére, hogy te is megsüsd a mézeskalácsos keksz fantázianévre hallgató finomságot! Nincs is jobb, mint a hideg téli napokon, amikor frissen sült keksz illata lengi be a lakást.

Tudtad, hogy a svéd karácsony elengedhetetlen kelléke a vajas-mandulás zabkása mellett a forralt bor, és egy különleges keksz, amelyet a manóknak szintén előszeretettel kínálnak? Ez a keksz pont ilyen!

Ha meghoztuk a kedved, akkor alább találod a mézeskalácsos keksz hozzávalóit, és az elkészítését.

Hozzávalók: (kb. 40 db kekszhez)

  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 bögre (2 dl) kristálycukor
  • 3 tojás
  • 4 bögre búzaliszt
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliáscukor
  • ½ teáskanál só
  • 2 dl hámozott pirított mandula
  • 100 g tőzegáfonya
  • 1 mokkáskanál liszt az áfonyához

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Morzsoljuk össze a cukrot és a vajat, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A száraz összetevőket öntsük egybe, keverjük el, majd dolgozzuk össze a vajas-tojásos keverékhez. Az áfonyákat szórjuk meg a pici liszttel, majd dolgozzuk bele a tésztába, a pirított mandulákkal együtt. Az elkészült tésztát osszuk 3 egyforma részre, sodorjuk hosszúkás alakúra, majd helyezzük őket kivajazott, vagy sütőpapírral letakart sütőlapra. Süssük kb. 15-20 percig. Ha elkészült, vegyük ki a tepsit és a sütőt zárjuk el. Kis ideig hagyjuk hűlni a süteményeket, majd szeleteljük fel őket kb. 2 cm vastagságú darabokra. Az így elkészült biscottikat tegyük vissza a még meleg sütőbe egy rövid időre, hogy kellőképpen kiszáradjanak és finom ropogósak legyenek. Tökéletes kísérője lesz a forralt bornak, de a gyerekek is fogyaszthatják a forró tea mellé.

Ezt is olvasd el:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!