Gyorsan és finomat vacsorára – „spanyol” omlett
Hogy miért hívom spanyol omlettenek? Mert ott ettem először ilyet, egy szállodában, és így tettem el a recepttáramba.Tartalmas reggelinek, gyors ebédnek, könnyű vacsorának is ízletes és tartalmas fogás az alábbi recept:
Hozzávalók: (1-2 főre, attól függően, milyen étkezésre készítjük)
250 gr. fagyasztott hasábburgonya, feldarabolva
1 kis fej apróra vágott hagyma, vagy 3-4 szál újhagyma (vastagságtól függően)
4 tojás
2 evőkanál tej
1 csapott mokkáskanál só
Bors, ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
Tegyük a burgonyát egy kis olajjal kikent jénai, vagy porcelán sütőtálba és tegyük be a mikro-grillbe. Süssük 6 percig pirító (grill) funkción.
Majd tegyük hozzá a hagymát és süssük tovább 3 percig, közben egyszer keverjük meg.
Ezalatt verjük fel a tojást és keverjük össze a tejjel, adjuk hozzá a sót és a borsot.
Öntsük a tojásos keveréket a tálba és süssük 2-3 percig pirító fokozaton. Kész is, és tálalhatjuk!
Készítsünk hozzá valamilyen gyors salátát, vagy csak egyszerűen karikázzunk fel 1-2 szem paradicsomot, vagy retket, vagy kígyóuborkát.
Tippek:
– ha az omlettet aranybarnán szeretjük, süssük tovább 3-4 perccel
– ha még gazdagítani akarjuk, akkor tegyünk rá néhány vékony karika paradicsomot, szórjunk rá reszelt sajtot, amikor a tojás már megmerevedett, és úgy süssük tovább.
– mivel mindent összeszámolva is 15-20 perc az elkészítés, akár a munkahelyen is elkészíthetjük, ha van külön konyha, és benne mikro-grill a dolgozóknak.
– Egy családi, vagy baráti társasággal tartott ebéden, vacsorán előételként is feltálalhatjuk, a paradicsomos, sajtos verziót, kicsit megdekorálva a tálat friss paradicsommal, zöld fűszerekkel.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.