Facebook hozzászólás
284

Hogyan ne egye végig a menüsort, avagy a svédasztal csapdái

Arra azért figyeljünk, hogy a nagy örömbe, nehogy üröm vegyüljön! Figyeljünk arra, hogy mit tesznek elénk egy svédasztalon. Csapdába eshetünk…Arra is ügyeljen, hogy ne érkezzen üres gyomorral az eseményre.

Szóval hogyan kerülheti el a svédasztal csapdáit?

1. Kenyereskosár: Tartalmától – a zsömlétől, a kenyérszeletektől és a péksüteményektől – gyors éhségcsillapítást remélünk. Vigyázat! Ha már ezekkel teletömi magát, később nagyobb önkontrollra lesz szüksége. A finomított szénhidrátok alattomosan garázdálkodnak a szervezetben, ezért ha teheti, válassza inkább a teljes kiörlésű változatokat!

2. Salátás zóna: Most biztos azt gondolja, hogy ezen a tájékon nincs miért visszafognia magát. Ám az éremnek két oldala van: a zsírok jól megférnek az egészséges zöldségek mellett. A salátalevelek, a paradicsom és az uborka szabad utat kaphatnak, ám ha tésztasalátával, illetve sok burgonyával vagy zsíros sajtot tartalmazó salátával pakolja meg a tányérját, később ügyelnie kell a kalóriákra.

3. Dresszingek: Bánjon óvatosan a salátaöntetekkel is! A túladagolás kivédésére a legjobb ellenszer, ha locsolás helyett szolid csepegetéssel kezdi. Inkább kefires mártásokat használjon – utóbbiaknak, az olívaolaj, borecet, reszelt uborka és vöröshagyma adja az alapját -, és kerülje a kalóriabombának számító majonézzel készülő változatokat.

4. Mártogatnivalók: A szeletelt zöldségek elsőre teljesen ártalmatlannak tűnnek. És tényleg azok – ha nem úsznak az olajban. Így ha rájuk fanyalodik, nyers darabokat mártogasson!

5. Füstölt halak: Horgásszon ügyesen! A pisztráng, a makréla, a lazac és társaik jódban és omega-3 zsírsavakban gazdagok, ezért bátran fogyaszthat belőlük. Ne feledje, hogy még mindig csak az előételeknél jár, és ha eddig mindent végigkóstolt, jobb, ha átugorja a főétkezést, és csak egy kis gyümölcsöt vagy könnyű deszszertet eszik.

6. Levesek: Ha meleg ételre vágyik, a levesek kiváló éhségcsillapítók. A krémlevesekkel viszont vigyázzon, hiszen a habarásukhoz használt liszt nem éppen diétás összetevő!

7. Főétkezés: Egészen biztosan akadnak fejedelmi ételek az asztalon, de ha nem akarja, hogy feszüljön a gyomra, csak egyet válasszon közülük. Ennél az állomásnál érdemes egy kis szünetet tartani, és átgondolni, hogy eddig miből és mennyit is evett.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!