Facebook hozzászólás
443

Padlizsán zöldségekkel töltve

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Töltött padlizsán – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

személyenként egy 20-25 dekás padlizsán,

5-5 deka sárgarépa,

zellergumó és cukkíni,

1 paradicsom,

1 gerezd fokhagyma,

oregánó, só.

Elkészítése:

az egész padlizsánból négy helyen, 5 centi hosszan körülbelül fél centi széles és fél centi mély csíkot kivágunk, aztán 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A megtisztított és vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd a ragut a padlizsán belsejébe töltjük.

További egészséges és finom receptért kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!