A legfinomabb tavaszi előételek
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, tavasszal és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
ELŐÉTELEK
Fokhagymás padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 padlizsán, 6 gerezd fokhagyma, 1,5 deci majonéz, 1 deci tejföl, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors.
Elkészítése: a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk padlizsánhoz, belekeverjük a fokhagymát, a tejfölt és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk. Pirítóst, pizzafalatokat vagy pitát adhatunk hozzá.
Friss zöldspárga hollandi mártással
Hozzávalók: 1 csokor zöldspárga, sáfrány, 2 darab tojássárgája, 2 deci tejszín, fél citrom leve, só, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: hollandi mártást készítünk: a tojást és a tejszínt vízgőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a sót, a vajat, és az egészet összedolgozzuk. A spárgát megpároljuk, bevonjuk a hollandi mártással, és rászórjunk sáfrányt.
Pirított laskagomba
Hozzávalók: 60 deka laskagomba, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint.
Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, őrölt fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.
A cikk a Konyha&Fürdő 2012/tavszi számának Házi Séf mellékletében jelent meg.
Hozzászólás zárolva.