Kapros-juhtúrós burgonya
A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „nagy húsevők” között, és ritkábban támad a cukor- és rákbetegség is. Következzen tehát az egészség jegyében néhány igazán kímélő vegetáriánus étel!
Hozzávalók:
1 kiló krumpli,
25 deka juhtúró,
2 deci tejföl,
1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor,
4 evőkanál olaj,
só, bors.
Elkészítése:
a burgonyát meghámozzuk, egyforma nagyobb darabokra vágjuk, majd leszikkasztva, a felforrósított olajos teflonba rakjuk. Erős lángon, fedő alatt tíz percig pároljuk, majd megforgatva erős lángon tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, s a finomra vágott zöldségekkel gyorsan kevergetve egy-két percig még pirítjuk. Végül rámorzsoljuk a juhtúrót, majd befedjük, de már nem forraljuk. Azonnal tálaljuk, és a tányéron ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.
Hozzászólás zárolva.