Így varázsold különleges étellé az újkrumplit
Itt az újkrumpliszezon, a pillanatok alatt megpuhuló zöldségféléből különleges ételeket varázsolhatunk. Következő receptünk nemcsak egészséges és gyorsan elkészíthető, de különleges is, nagyszerű vendégváró!
Spenótos újburgonya kecskesajttal grillezve
Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
0,5 kg friss leveles spenót,
3 tojás,
2 dl tejszín,
30 dkg friss krémes kecskesajt,
2 dl olívaolaj,
2 dkg vaj,
őrölt fehérbors,
só ízlés szerint.
Elkészítése:
Az újkrumplit megsikáljuk, vagy megkapargatjuk és megfőzzük, majd vastagon felkarikázzuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjének keményre vert habjával, sózzuk, borsozzuk. A megtisztított spenótleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára tesszük a krumpli felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott spenótleveleket, majd befedjük a burgonya másik felével, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémes kecskesajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett, vagy bazsalikomos paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.
Hozzászólás zárolva.