Facebook hozzászólás
1 008

A sült paprika és a lecsó szerencsés találkozása

A nyári kánikulában jól tesszük, ha kerüljük a nehéz meleg ételeket, következő receptünkre azonban még tűzforrón is nehéz nemet mondani. Próbálja ki Ön is bátran, nem fogja megbánni!

Kép: Chefkoch.de

Lecsóval töltött sült paprika

Hozzávalók:

4 egész kaliforniai paprika (pritaminnal finomabb, de annak még nincs szezonja)

1 fej vöröshagyma

1 TV paprika

1 gerezd fokhagyma

1 kis cukkíni

1 fél padlizsán

3 fej lédús, ízes paradicsom

10 dkg reszelt sajt

só, bors kakukkfű

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kis lángon, kevés olajon megpirítjuk, közben a kaliforniai paprikákat félbe vágjuk, a magházukat kivesszük, a cukkinit, a TV paprikát és a padlizsánt felkockázzuk, és felszeleteljük a paradicsomot is.

Ha a hagyma üvegesre pirult, törővel belenyomjuk a fokhagymagerezdet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott TV paprikát és a padlizsánt és kicsit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkínit és végül a paradicsomot is, kakukkfűvel alaposan megszórjuk és főni hagyjuk. Ízlés szerint utána ízesíthetjük.

Közben 160 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt, a kaliforniai paprikákat egy tespibe, vagy tűzálló tálba helyezzük, belekanalazzuk a lecsónkat és alaposan megszórjuk reszelt sajttal. Legfeljebb 25 percig sütjük.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!