Facebook hozzászólás
672

Egyem a zúzádat!

Nemrég olvastam egy könyvet, amiben – egyebek közt – a György-korabeli London polgári konyháiról volt szó. A szerző szerint ebben az időszakban voltak a legegészségesebbek a brit főváros lakói. Ennek egyik oka, hogy például sok belsőséget ettek. Ja, és gyalog jártak a piacra…  A belsőségek mára valahogy elkoptak az asztalainkról, pedig nagyon méltánytalan! Itt az én kedvencem! Fedezzük fel újra e finomságot! Kipróbálhatod csirkéből vagy pulykából is!

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg kacsazúza
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 mokkáskanálnyi őrölt köménymag
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Kép: László Márta

Elkészítés:

Megtisztítom a hozzávalókat. Felmelegítem a zsiradékot, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, rá a zúzát. Kettőt-hármat keverek rajta. Hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomot, a köményt, a fokhagymát, újra keverek egyet, és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sóval, borssal ízesítem, majd lassú tűzön párolom, amíg meg nem puhul!

Én most petrezselymes újkrumplival tálaltam, de jó hozzá a rizs vagy a tarhonya is! Ajánlom hozzá a nagyim kovászos uborkáját! Egyszerűen remek!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!