Facebook hozzászólás
340

Hűsítő uborkakrémleves

Ezt a levest sok-sok franciaországi forgatásom alatt tanultam. Úgy általában a francia levesektől nem ájultam el, de ez kivételt képez! Lágy, selymes, és ami a legjobb, hogy melegen pont olyan finom, mint ilyenkor, a kánikulában hidegen! Jó kis étvágygerjesztő egy kerti bulinál! Nem bonyolult, előre el tudod készíteni, majd irány a hűtő, és kisvártatva arathatod a babérokat! – No babér, az nem kell bele!   

Hozzávalók:

  • 1-2 nagy salátának való uborka
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál vaj vagy margarin
  • kockából készült, vagy hűtőből elővett szárnyas húsleves
  • 2 dl tejföl
  • pár deka reszelt sajt
  • pici citromlé
  • bors

    Kép: László Márta

Elkészítés:

Az uborkákat megmosod, két végét megnyalod, nem keserű-e? (Még soha nem találkoztam keserűvel, de már nagyanyáink is így csinálták, és az ördög nem alszik…) Az uborkákat vágd apróra, és oszd két részre. A 3/4 részéből lesz a leves, a többi majd a kész matériába megy betétnek. Az újhagymákat is aprítsd fel, majd a párold üvegesre a megolvasztott zsiradékon. Erre dobd rá a 3/4-kupac uborkát, párold még pár percig, és add hozzá a húslevest. Kb. 20 perc alatt lassú tűzön megfő az uborka, és jöhet a turmixgép. Jó alaposan „összedarálod” az alapanyagokat. Ekkor teszel hozzá pár csepp citromlevet, a sót, a borsot, és ha szereted tehetsz még bele egy-két csepp csípős szószt.Most mehet minden vissza a lábasba, forrald újra majd add hozzá a tejfelt!

Figyelem!
Ha hűtve tálalod, a tejfelt csak akkor tedd bele, ha tálalod!

Öntsd az egészet nagy üvegtálba, szórd bele az 1/4 kupac apróra vágott uborkát, a tedd a tetejére a reszelt sajtot, és kész. Ha hidegen tálalod, várd meg, míg szobahőmérsékletre hűl, és csak azután tedd a hűtőbe. Később könnyebben tudod kis tálkákban szervírozni! Ilyenkor a sajt mellé tehetsz egy kis kaprot is díszítésnek!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!