Facebook hozzászólás
239

Márti varázslatos póréhagyma krémlevese

Ez volt az első francia leves, amit  hosszú évekkel ezelőtt kóstoltam, de már akkor nagyon ízlett. Azóta számtalan formáját kipróbáltam a hagymalevesnek, de bátran mondhatom, mind isteni volt. Nos, most itt a legegyszerűbb változat! Nem bánod meg, ha kipróbálod!

Kép: porehagyma.hu

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Póréhagyma személyi
Sok benne a C és a B1 vitamin! Magas az ásványisó- és vastartalma. Tejbe áztatva jó kis köhögéscsillapító!
  • fél kg póréhagyma karikára vágva (nyugodtan használd a zöldjét is!)
  • 2 ek liszt
  • 1 l zöldséges alaplé (ez lehet húsleves vagy kockából készült lé is)
  • 2 ek tejfel vagy egy kis habtejszín
  • 1 ek olaj
  • bors
Ne dobd ki a zöldjét!
Egyrészt isteni színe lesz a levesnek, másrészt vékonyra karikázva, megszárítva télen is használhatod vöröshagyma helyett!

Elkészítés:

Kevés kis olajon megfonnyasztod a hagymakarikákat. Fokozatosan rádobod a lisztet, és jól elkevered. Hozzáöntöd az alaplét, sózod, borsozod, és kb. negyedóra alatt összefőzöd. Most jöhet a tejfel, no meg a turmixgép. Én jobban szeretem tejfel nélkül. Az egészet összeturmixolom, tányérkákba szedem, és most teszek a tetejére egy pici tejszínhabot, díszítésnek egy levél petrezselymet!

Gyorsan tálald, hogy szép maradjon a díszítés!

Igazán nagyon gyors, ízletes leves, és a szemeidet sem kell kisírni a póréhagyma felszeletelés közben!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!