Facebook hozzászólás
603

Márti egyszerű túrós pogácsája

Sokszor hétköznap is jól esik estefelé bekapni egy kis sós nasit, de olyat, amit nem boltban veszek! Ez egy olyan recept, amelyik egy ilyen hűvösebb őszi napon született. Nem akartam sokat babrálni vele! De mert vendégek is beugrottak egy sörre, ezt dobtam össze! Próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg túró
  • 30 dkg vaj
  • 1 tojás
  • fél dkg só

    Kép: László Márta

Elkészítés:

Áttöröd a túrót egy szitán. Én egész egyszerűen ledarálom a robotgép húsdarálóján. A tojás kivételével a hozzávalókat összedolgozod, majd kinyújtod. Összehajtogatod, mint a vajas tésztát, hagyod pár percig pihentetni, majd megismétled a nyújtást és hajtogatást. Végül kb. 1 cm vastagra kinyújtod, és egy kisebb szaggatóval pogácsákat készítesz. Tetejét megkened a felvert tojással, és uccu, be a forró sütőbe! Látni fogod, amikor már pirul a teteje!

Isteni! Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy legutóbb, amikor le is akartam fényképezni, már csak ennyi maradt belőle!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!