Vámpírok, boszorkányok, kísértetek, bulira fel!
Az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták október 31-ére. Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Amikor a Rómaiak elfoglalták a kelták földjét, több római ünnep motívumával is bővült az ősi hagyomány, így kerültek bele a Feralia, a holtak emléknapjának elemei, valamint Pomona, a gyümölcstermésért felelős istennő ünnepének alma szimbólumai.
Nálunk a Halloweent a 2000-es évek környékén kezdték el ünnepelni, manapság egyre több töklámpás és ijesztő figura látható. A jelmezkölcsönzők forgalmából ítélve úgy tűnik, hogy főleg horrorisztikus, művértől csöpögő beöltözős partiként ünnepeljük a Halloweent, ezért egy újabb, különleges Nespresso-koktélt ajánlunk a jó hangulathoz.
Midnight koktél
Lágy és csábító, akár a fekete bársony, maga a megtestesült kávé-elegancia, a benne lévő alkohol pedig garantáltan felpezsdíti a parti hangulatát.
Hozzávalók:
- 1 Ristretto Grand Cru kapszula
- 15 ml vanília ízesítésű vodka
- 30 ml tej
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 eper
- jégkocka
Elkészítés:
- Készítsd el a Ristretto Grand Cru-t (40 ml ).
- Öntsd a hozzávalókat a shakerbe, és rázd össze.
- A jégkockákat kivéve, önts minden összetevőt egy Lungos csészébe
Keverni ugyan nem tanácsos, de itt egy másik halloweenes koktél, ha válogatni szeretnél!
Hozzászólás zárolva.