Facebook hozzászólás
262

Tojáskrémes tréfás reggelim – imádják a kölkök!

E recept legfőbb erénye, hogy könnyű, finom, és jópofa formákban viccessé varázsolhatod! Ha nincs megfelelő sütőformád, egész egyszerűen kérd kölcsön a gyerek homokozó készletéből egy tetszetős példányt! Persze, előtte azért mosd ki! Nincs olyan gyerek, akinek ne lenne hozzá étvágya!      

Az egész lényege, hogy készítesz egy tojáskrémet, kistányéron formába töltöd, majd kedvedre díszíted! Még szórakozásnak is jó! Hát még enni! Valami remek!

Hozzávalók:

Kistányérban tojáskrém piros zöldpaprikacsíkokkal arcocskákká formálva, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 8 db tojás
  • 20 dkg füstöltöt szalonna
  • 1 cs. schnidling
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 piros színű zöldpaprika, vagy kaliforniai paprika a díszítéshez

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat, a szalonnát kockázd fel. Húsdarálón daráld le: hol egy tojást, hol pár kocka szalonnát dobj a gépbe, hogy minél több legyen a tálon, ne a gépben maradjon! Ha kész, ízlésed szerint sózd (már ha kell a szalonna miatt!), dobd hozzá az apróra vágott schnidlinget, és tekerj rá borsot. Az egészet alaposan keverd össze! Sütő-, homokozó vagy bármilyen jó kis formázó segítségével tegyél minden tányérra a tojáskrémből, és a paprikacsíkokkal készíts belőle vicces arcokat. Bármit kitalálhatsz! Ez egy gyors variáció, de fodros petrezselyemből, újhagymából hajat is rakhatsz rá, a kígyóuborka kis szeletéből, vagy retekből remek fület is varázsolhatsz! Pirítósra kenve kiváló reggeli, a gyerekek imádni fogják! Jó étvágyat!

És ha jól kikacagtad magad, itt egy olyan lecsó, amit állítólag csak a pasik tudnak jól csinálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!