Diétás hálaadási pulyka
Azoknak szól mai receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!
Diétás Hálaadás napi sült pulyka
A pulykát megmossuk, majd szárazra töröljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Két közepes almát vágjunk darabokra és adjunk hozzá egy fél vöröshagymát kockákra vágva. Ízesítsük sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A pulykát megtöltjük a keverékkel, és a nyakánál illetve a hasán összetűzzük. A szárnyakat és a combokat összekötjük. 220° C fokra előmelegítjük a sütőt. Mellével lefele egy akkora tepsibe rakjuk a pulykát, hogy kényelmesen le tudjuk fedni alufóliával, majd a forró sütőbe tesszük. Kb. 30 perc múlva hozzáöntünk 500 ml alaplevet, és a sütőt 160 fokra állítjuk.
Kb. 90 perc elteltével megfordítjuk a pulykát és további 90 percet sütjük. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy megpuhult-e már a hús? Ha igen, akkor vegyük le az alufóliát és pirítsuk meg a pulyka bőrét. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és ne szárítsuk ki! Amint ropogósnak látjuk, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pulykát benne 10 percet pihenni.
Diétás Hálaadás napi krumplipüré
Hámozzuk meg az 1 kg krumplit és mossuk meg. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni. Kockázzuk bele a krumplit és amikor már forr a víz, tegyük bele. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és egy tálban áttörjük. Célszerű robotgépet használni ehhez. Hozzáadunk 5 dkg vajat és 200 ml tejet, majd alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a krumplipüré ízét. Figyelem! Ha még túl kemény lenne az állaga, akkor fokozatosan tehetünk hozzá még tejet és ízlés szerint állítsuk be vele a krumplipüré állagát!
Diétás Hálaadás napi sült répa
Vegyünk 50 dkg répát, először mossuk meg, majd tisztítsuk meg. A vastagabbakat hosszában kettévágjuk, hogy nagyjából egyforma répa darabokat kapjunk. Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit és 4 dkg vajjal kenjük ki, majd erre helyezzük a répákat. Sóval és szerecsendióval megszórjuk a tetejét. Alufóliával lefedjük és kb. 20 percen keresztül sütjük a sütőben. Közben pár percenként mozgassuk át. Akkor lesz jó, ha szépen megpuhul a répa.
Ebből a hálaadási menüből egy diétázó – a pulyka bőrén és zsíros szaftján kívül – mindent ehet. Amíg sül a pulyka, addig megcsinálhatjuk a krumplipürét és az sült pulyka utolsó 20 percében berakhatjuk a répákat is sülni. Így egyszerre készülhetünk el mindennel – tanácsolja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.
Olvasd el nyári pulykámat is. Szerintem tedd el mindkét receptet karácsonyra is!
Hozzászólás zárolva.