Gluténmentes vajas piskóta eper krémmel
Gluténmentes vajas piskóta
Hozzávalók 2 db 16 cm-es tortaformához:
- 5 tojás
- 10 dkg gluténmentes lisztkeverék édesítővel
- 10 dkg vaj
- ½ kk sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, hozzácsurgatunk vajat, belekeverjük a lisztkeveréket – vigyázva, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd kivajazott tortaformában 160 fokon készre sütjük.
Eper krém
Hozzávalók:
- 95 g BioTechUSA Iron Meal eper ízű étkezéshelyettesítő italpor
- 175 g habtejszín
- 150 g mascarpone
Elkészítés:
A tejszínben feloldjuk az eper ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.
Hosszú Katinka nevéhez is fűződik egy gluténmentes torta, olvasd csak el!
Hozzászólás zárolva.